Teoria cyklu koniunkturalnego a polityka monetarna.

Teoria alokacji zasobów a efektywność rynków.

Antocyjany są w zasadzie obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w różnych owocach, pełniąc pokrewną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona i w trakcie procesu maceracji jest eliminowany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to istotny proces w procesie nadania koloru winu. Istnieją odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, bo już ich sok jest koloru czerwonego. Najbardziej znanymi są Bouschet, Saperavi i Dunkelfelder. Odmiany te są jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Kolor czerwony lub ewentualnie różowy, zależy całkiem, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na barwy od purpurowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się po największej części antocyjanom.

1. Wypróbuj za darmo

2. Blog

3. Porady

4. Zamów online

5. Subskrybuj

Categories: Biznes

Comments are closed.

OÅ‚omuniec: Przewodn

Porównanie technologii budowlanych Jak się okazuje, obecnie coraz więcej ludzi korzysta ...

Zagłębienie w stru

Malarstwo ruchome: Estetyka w kinie. Osoby cierpiące z powodów alergii muszą ...

Kino 3D: Przeszłoś

Gwiazdy na ekranie: Analiza występów aktorskich w recenzjach. Muzyka dzieli się ...

Wpływ pandemii na p

Sekrety dystrybucji: Jak filmy trafiają na ekrany kinowe. Ostatnią czynnością polegającą ...

Ekonomia filmowa: Ja

Film a technologia: Jak innowacje zmieniają sposób produkcji i dystrybucji ...