Teoria cyklu koniunkturalnego a polityka monetarna.

Teoria alokacji zasobów a efektywność rynków.

Antocyjany są w zasadzie obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w różnych owocach, pełniąc pokrewną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona i w trakcie procesu maceracji jest eliminowany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to istotny proces w procesie nadania koloru winu. Istnieją odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, bo już ich sok jest koloru czerwonego. Najbardziej znanymi są Bouschet, Saperavi i Dunkelfelder. Odmiany te są jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Kolor czerwony lub ewentualnie różowy, zależy całkiem, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na barwy od purpurowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się po największej części antocyjanom.

1. Wypróbuj za darmo

2. Blog

3. Porady

4. Zamów online

5. Subskrybuj

Categories: Biznes

Comments are closed.

Czemu warto zdecydow

Meble na wymiar - czemu warto o takich pomyśleć Jakie plusy ...

W jakich przypadkach

W jakich przypadkach sprawdzają się medyczne konsultacje online Obecnie coraz większą ...

Pożyczka pod zastaw

Pożyczki pod zastaw samochodu - dlaczego są tak popularne Czemu pożyczki ...

Czy współpraca z k

Czy wyszukanie sprawdzonego biura rachunkowego będzie trudne Podstawowe rzeczy przy wyborze ...

Na jakÄ… propozycjÄ™

Biuro rachunkowe - na jakie sprawy trzeba zwrócić uwagę podczas ...