Teoria cyklu koniunkturalnego a polityka monetarna.

Teoria alokacji zasobów a efektywność rynków.

Antocyjany są w zasadzie obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w różnych owocach, pełniąc pokrewną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona i w trakcie procesu maceracji jest eliminowany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to istotny proces w procesie nadania koloru winu. Istnieją odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, bo już ich sok jest koloru czerwonego. Najbardziej znanymi są Bouschet, Saperavi i Dunkelfelder. Odmiany te są jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Kolor czerwony lub ewentualnie różowy, zależy całkiem, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na barwy od purpurowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się po największej części antocyjanom.

1. Wypróbuj za darmo

2. Blog

3. Porady

4. Zamów online

5. Subskrybuj

Categories: Biznes

Comments are closed.

Jakie maszyny używa

Jakie maszyny używane są do cięcia styropianu W dzisiejszym budownictwie i ...

Jak znaleźć firmę

Jak znaleźć firmę mającą w ofercie bobinowanie kartonu Wybór odpowiedniej firmy ...

Jakie usługi CNC ob

Usługi CNC - czemu cieszą się taką popularnością Najróżniejsze usługi cnc ...

Czemu warto montowaÄ

Listwy przypodłogowe - jak właściwie dopasować ich wysokość Prawidłowy wybór listew ...

Czy zakup modułowyc

Dlaczego modułowe kuchnie cieszą się taką popularnością Modułowe kuchnie w ostatnim ...